Maison

INTERIEURTRENDS

Kleuren

In de interieurtrends van dit jaar blijft wit de belangrijkste basis. Maar wat nieuw is dit jaar is dat bij deze witte basis meer gebruik wordt gemaakt van felle kleuren. Als je al deze felle kleuren wat te heftig vindt zou u bijvoorbeeld het ook eerst kunnen uitproberen in een wat kleinere kamer. Maar naast felle kleuren worden er ook veel pastelkleuren gebruikt zoals zacht lavendel of lichtblauw. De kleur van het jaar is Heart Wood, dit is een roze/paarse kleur die goed te combineren is met andere kleuren. Als je bijvoorbeeld je muur in deze kleur zou verfen geeft dit een warme sfeer. Je zou deze kleur kunnen combineren met tinten als cacao en zacht roze om de warmte van de kleur goed naar boven te halen.

Natuurlijk

Naast al deze opvallende kleuren wordt er dit jaar in plaats van zwart/wit combinaties veel gbruik gemaakt van natuurlijke combinaties zoals groen en bruin. Deze kleuren zijn goed te combineren met hout. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van houten accessoires of een houten vloer. Daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor het combineren van verschillende soorten hout. Bij deze natuurlijke sfeer staan natuurlijke prints ook heel mooi. En veel gebruik van planten staat perfect bij deze trend.

Geometrische vormen

Een andere populaire woontrend is de trend van de geometrische vormen in de interieur bijvoorbeeld vierkanten, driehoeken, cirkels en rechthoeken. Je kan deze vormen terug laten komen in je vloerkleed, behang of als tegels in de badkamer. Maar als je wilt dat de vormen subtiel blijven, dan kunt u accessoires kopen met geometrische  vormen zoals lampen of kaarsenhouders. Vind je de woontrend  van de geometrische vormen zo leuk, dat je met deze trend verder wilt gaan door meubels te kopen? Dan kan u bijvoorbeeld eettafels of krukken kopen met de geometrische vormen in de poten.

Plaats een reactie